Przykładowe menu kuchni azjatyckiej - kuchnia koreańska i japońska

Przystawki

Zupy

Haemul Ramen - jak przyrządzić

Sałatki

Maki

Nigiri

Sushi

Dania główne

Dania z ryżem

Grill

Makarony

Lody

Zobacz także

Restauracje Bydgoszcz








« strona główna

Zupy

Haemul Ramen
Japońska ostra zupa z makaronem, owocami morza, warzywami i jajkiem

Składniki - porcja dla czterech osób:

  • około 2 litry klarownego chudego rosołu drobiowego
  • drobny makaron może być z paczkowanych zupek chińskich
  • kilka małych liści kapusty pekińskiej lub zamiennie parę liści szpinaku
  • dwie ugotowane marchewki pokrojone w plasterki
  • parę sztuk namoczonych w ciepłej wodzie grzybów shiitake
  • trzy średniej wielkości ugotowane krewetki
  • 200 gramów ugotowanego lub usmażobnego mięsa z fileta z kurczaka pokrojonego w plastry
  • 4 jajka ugotowane na twardo i przekrojone na pół
  • szczypior
  • paluszki krabowe pokrojone na małe kawałki
  • gotowany zielony groszek może być z puszki
  • 200 gramów gotowanej szynki
  • glony wakame lub kombu
  • pędy bambusa z puszki
Zobacz jak przyrządzić zupę Haemul Ramen >>>