Przykładowe menu kuchni azjatyckiej - kuchnia koreańska i japońska

Przystawki

Zupy

Haemul Ramen - składniki

Sałatki

Maki

Nigiri

Sushi

Dania główne

Dania z ryżem

Grill

Makarony

Lody

Zobacz także

Restauracje Bydgoszcz








« strona główna

Zupy

Haemul Ramen
Japońska ostra zupa z makaronem, owocami morza, warzywami i jajkiem

Sposób przyrządzenia - porcja dla czterech osób:

Przygotować 2 litry klarownego bulionu z chudej kury lub kurczaka. Następnie makaron z zupek ugotować tak aby nie był za miękki.

Ugotować lub usmażyć 200 gram pokrojonego w plastry fileta z kurczaka. Kurczaka można doprawić wedle uznania różnymi aromatycznymi i ostrymi przyprawami.

Warzywa, grzyby oraz krewetki i paluszki krabowe pokroić i nałożyć wedle uznania do dużych miseczek.

Przekroić po jednym jajku na pół i włożyć do miseczki. Do nich dodać gorący makaron. Tak przygotowana całość zalać gorącym bulionem.

Potrawę tą spożywa się pałeczkami popijając rosółem bezpośrednio z miseczki.

Zobacz składniki zupy Haemul Ramen >>>