Przykładowe menu kuchni azjatyckiej - kuchnia koreańska i japońska

Przystawki

Zupy

Sałatki

Maki

Nigiri

Sushi

Dania główne

Dania z ryżem

Grill

Makarony

Lody

Zobacz także

Restauracje Wrocław



Co daje kapusta pekińska przy tej diecie u dziecka?




« strona główna

Przystawki

GYO SASHIMI

Lekko smażony stek z polędwicy wołowej w plasterkach na warzywach z sosem teriyaki

YAKI GYOJA (8szt)

Smażone pierogi z nadzieniem mięsno-warzywnym

EBI TEMPURA

5 krewetek w cieście smażonych na głębokim oleju

YASAI DENPURA

Warzywa w cieście smażone na głebokim oleju

MORIWASE DENPURA

3 krewetki w cieście i warzywa smażone na głębokim oleju

Gunmandu (10szt.)

Smażone pierogi z nadzieniem mięsno-warzywnym

Kimchizon

Kimchi w cieście naleśnikowym

Hemul pazon

Owoce morza i warzywa w cieście naleśnikowym

Zapcze

Makaron ze słodkich ziemniaków smażony z mięsem i warzywami

Yukhoe

Tatar po koreańsku

Tangsuyuk (2~3 porcje)

Wieprzowina w cieście smażona w sosie słodko-kwaśnym

Nakzi bokum

Ośmiorniczki z warzywami smażone z ostrą pastą pepperoni

Ozingo bokum

Smazone kalmary z ostrą pastą pepperoni

Osam bokum

Smażone kalmary i boczek z ostrą pastą pepperoni

Hoe muczim

Surowe ryby z warzywami w ostrym sosie

Golbengi muczim

Gotowane małże z porem i ostrą pasta pepperoni

Domi sashimi

Surowa dorada "sashimi"

Modum sashimi

Surowe ryby (różnego rodzaju) "sashimi"

Bossam

Gotowana wieprzowina + kiszona kapusta pekińska, sałatka z rzepy i sałata